Ikke kategoriseret

Förtält till husvagn

Förtält till husvagn

Att få spendera sina semestrar i en husvagn är för många definitionen på den perfekta semestern. Många tycker att det är mysigt att få tränga ihop familjen på en liten yta och riktigt umgås med varandra. Barnen brukar tycka att det är extra uppskattat att få spendera tid så nära sina föräldrar och syskon. Visst kan det vara trevligt att trängas ihop men det kan dock ibland bli för mycket av det goda i en liten husvagn. Då är det en perfekt idé att köpa till ett förtält till husvagnen. På så sätt får ni extra plats att umgås. I förtältet kan ni sen sitta och mysa under ljumma sommarkvällar eller söka skydd under regniga dagar. Förtältet blir som ett extra rum där ni kan samlas, äta mat, titta på tv eller spela spel.

Med ett rymligt förtält kan du lätt fördubbla den yta ni kan förfoga under semestern. I förtältet kommer ni att spendera kanske den mesta tiden av semestern ifall ni använder själva husvagnen mest till att sova i. Då är det viktigt att förtältet uppfyller era krav på funktionalitet för att kunna rymma både matsalsmöbler, köksutrustning och förvaring. 

Marknaden kan idag erbjuda ett stort urval av förtält till husvagn och det är egentligen bara din egen plånbok och storlek på husvagn som sätter gränser. Det första du måste ta hänsyn till är vilken storlek av förtält du kan skaffa. Den kan du lätt få fram genom att mäta på din husvagn. Det gör du bäst genom att mäta det så kallade a-måttet. Då mäter du från marken, genom hela skenan som löper längs husvagnens tak och ner till marken på andra sidan. Detta gör du enklast med ett snöre. Tycker du att det är krångligt kan du höra dig för med tillverkaren. Försäljare av förtält brukar också känna till vilket a-mått din husvagn har om du anger tillverkare och modell.

När du väl vet vilken storlek du ska ha på ditt förtält är det bara att frossa i det stora utbudet och fritt välja mellan olika färger, utföranden och funktioner. Du behöver också fundera på om du ska ha ett förtält som endast kan användas på sommaren eller ett som kan användas till flera olika årstider. Eller så väljer du kanske att skaffa dig flera olika förtält. Ett stort och rymligt som håller för vintern också att använda när du ställer upp husvagnen och ett lite smidigare att ta med när familjen reser runt på olika campingar på sommarsemestern.