canvastavlor

Arbeta hemifrån

Arbeta hemifrån

Enligt undersökningar som gjorts så är det viktigare för de som arbetar att ha flexibel arbetstid och kunna arbeta hemifrån än att få en högre lön. Och det kanske inte är så konstigt med tanke på fördelarna med att jobba ifrån ett kontor hemma. Man kan själv bestämma när man vill gå upp på morgonen, om man vill träna tidigt och jobba längre på kvällen istället och helt enkelt lägga upp dagen efter hur det passar ens liv. Studier har visat att genom att arbeta på det här sättet blir man mer effektiv och får mer gjort, genom att man slipper den stimmighet och alla störningsmoment som kan uppstå på ett officiellt kontor.

Det finns givetvis en del nackdelar också med att arbeta såhär. Beroende på vilket IT-system man använder i tjänsten så behöver man kunna komma åt detta hemifrån också. Får man några problem med sådant som rör IT så är det svårare att få hjälp hemifrån än på jobbet. Ibland kan det också kännas ensamt att inte ha sina kollegor i närheten, men de flesta tycker att fördelarna överväger nackdelarna.

För att kunna arbeta hemifrån behöver man ha ett bra hemmakontor att jobba ifrån. I ett hemmakontor behövs ett skrivbord, gärna ett som går att höja och sänka, så att man kan stå upp och jobba. Med lite konst på väggarna i form av canvastavlor till exempel får man en hemtrevlig känsla i rummet även när man jobbar. Om man störs av ljud utifrån eller från grannar till exempel kan man välja en tavla med en ljuddämpande ram som ger en tystare miljö i ens hemmakontor. Man bör också ha en väl fungerande internetuppkoppling, tillgång till telefon och annat som behövs för att det ska gå smidigt att kommunicera med kollegor som kanske också sitter på olika ställen och arbetar.